Stap 1 Gezondheidsverklaring CBR invullen

De Gezondheidsverklaring is een vragenlijst over uw medische situatie die u zelf dient in te vullen. Het CBR beoordeelt aan de hand van deze verklaring welke medische keuring(en) u moet ondergaan. Het meest efficiënt is om de Gezondheidsverklaring digitaal in te vullen via Mijn CBR. U koopt de Gezondheidsverklaring online bij het CBR en stuurt deze digitaal retour naar hen, nadat u de vragenlijst heeft ingevuld. Als u moeite heeft om dit digitaal te verwerken, kunt u de Gezondheidsverklaring ook kopen op uw gemeentehuis en per post versturen naar het CBR. Er zit geen verschil in kosten tussen de digitale en papieren versie. Gezondheidsverklaring CBR: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring.htm

Stap 2 Verwijsbrief met ZD-code

Het CBR beoordeelt uw Gezondheidsverklaring en stuurt vervolgens een verwijsbrief naar u voor een medische keuring. Houdt er rekening mee dat het doorgaans 1 week duurt voordat u deze verwijsbrief ontvangt van het CBR. Als u de Gezondheidsverklaring digitaal heeft ingevuld, dan krijgt u de verwijsbrief ook digitaal retour in Mijn CBR. De verwijsbrief bevat het keuringsverslag met bijbehorende ZD-code. De ZD-code en het keuringsverslag moet u meenemen naar de keuring, zodat de arts uw medische keuring kan verwerken. Heeft u per ongeluk al een afspraak voor de keuring gepland staan, maar nog niet op tijd de verwijsbrief met ZD-code binnen? Geen probleem! Wij kunnen de keuring gewoon uitvoeren, waarna u de ZD-code later nog wel aan ons moet doorgeven. Zonder de ZD-code kunnen wij de rijbewijskeuring namelijk niet indienen bij het CBR.

Waar vind ik de ZD-Code?

Stap 3 Afspraak maken bij Keuringbureau

Als u de verwijsbrief met bijbehorende ZD-code(s) heeft ontvangen van het CBR kunt u een afspraak maken bij Keuringbureau. Dit kan gemakkelijk online via onderstaande knop. U kiest zelf een locatie en tijdstip voor de rijbewijskeuring. U kunt online of tijdens de afspraak betalen, waarbij er een mogelijkheid is om te pinnen of dit contant te doen. Na het maken van de afspraak ontvangt u altijd een bevestigingsmail met aanvullende informatie over wat u mee moet nemen naar de rijbewijskeuring. Controleer dus ook uw ongewenste e-mail/spam. Neem contact met ons op wanneer u geen e-mail heeft ontvangen.

Afspraak maken

 

 

Stap 4 Medische Keuring door Keuringbureau

Onze ervaren BIG-geregistreerde artsen voeren de medische keuringen uit die volgens het CBR bij u verricht moeten worden. Dit omvat meestal een gesprek over uw medische voorgeschiedenis, onderzoek van armen, benen en wervelkolom, een bloeddrukmeting, een oogmeting, een urineonderzoek op glucose en een beoordeling van uw geestelijke conditie. Op indicatie wordt er aanvullend lichamelijk onderzoek verricht. Ook kan er besloten worden om contact op te nemen met uw behandelend arts. Het keuringsverslag wordt zo spoedig mogelijk digitaal ingediend bij het CBR door onze keuringsarts. U hoeft dus niets meer te doen. Het keuringsverslag kunt u vervolgens ook zelf inzien op Mijn CBR .

Stap 5 Oordeel CBR

Het CBR besluit of uw rijbewijs wordt verlengd en voor welke duur, dus Keuringbureau beslist dat niet. De ervaring is dat u na 2-3 weken het oordeel van het CBR heeft ontvangen. Dit kunt u eveneens terugvinden in Mijn CBR. Mocht het oordeel zijn dat u een aanvullende keuring moet krijgen bij Keuringbureau, dan wordt dit kosteloos door ons afgehandeld.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit stappenplan? Wellicht staat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Op onze contactpagina vind u overige contactgegevens.